NieuwJurk

NEW IN STORE! Nieuw Jurk

31 - 01 - 2013 | Fashion, Nieuws

We’re proud to present you our first designerlabel “in store” :  NIEUW JURK!

 Nieuw Jurk is het label van Esther Meijer, afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem met de collectie ‘Going Ape in Nieuw Jurk’. Nieuw Jurk was hier een fictieve stad en de modellen de Nieuw Jurk-gang.

Esther’s ontwerpen zijn vaak multi-draagbaar en uniseks, hebben een geometrische coupe en een humoristische uitstraling. In haar werk speelt ze met lichaamsesthetiek en maatschappelijke onderwerpen en geeft een nieuw perspectief op vormen, proporties en maten. Ze omschrijft haar werk zelf als over-the-top maar draagbaar.

NieuwJurk

Haar laatste collectie FAN vloeit voort uit KRISIS. Het idolaat zijn, of beminnen van een of meerdere personen heeft Esther geïnspireerd om deze collectie tot stand te laten komen. De collectie is geïnspireerd op het hedendaagse fenomeen waarbij beroemdheden verafgood worden. Ook modeontwerpers gebruiken hun eigen faam of die van (inter)nationale sterren om bekendheid en zichtbaarheid voor hun label te creëren en te zorgen dat het grote publiek hun werk oppikt. Op de massale merkengekte wordt ingesprongen door het overvloedige gebruik van logo’s en prints. Om je product te verkopen, moet je jezelf verkopen. Esther heeft hier haar eigen draai aangegeven, door een Nieuw Jurk-merchandising lijn te ontwerpen, een commerciële collectie met een knipoog.

Diverse items uit de collectie FAN van Nieuw Jurk zijn nu te koop bij Stardust.

  NieuwJurk1

NieuwJurk3

NieuwJurk4

NieuwJurk

Tekst: biografie Esther Meijer

Foto’s : lookbook FAN (Team Wayta)

Laatste posts