I

Haarshows enzo

17 - 10 - 2012 | Blog, Nieuws

De laatste tijd heb ik naast mijn dansopdrachten weer een aantal modeshows gelopen en dan vooral haarmodeshows. Dit deed ik “vroeger” als meisje van 16 vaak maar ik had het nu al jaren niet meer gedaan.

Hoewel de ene show erg meeviel vergeleken met de andere weet ik wel weer waarom ik het al jaren niet meer gedaan heb. 

1. Je haren worden hoe dan ook NIET geknipt en geverfd zoals jij het wilt!
2. 80% kans dat je haar flink wordt beschadigd
3. Je bent dagen kwijt aan het voorbereiden van je haar en de show (vaak onbetaald)
4. De dag van de show zelf duurt meestal gemiddeld 13 tot 15 uur
5. Van de 15 uur ben je 14 uur gegarandeerd niks aan het doen

Ondanks dat ik dit eigenlijk allemaal wist, en zo eigenwijs als ik ben, deed ik toch weer mee met zo’n beruchte haarshow. Als je dan na zoveel moeite voor een ‘5-minuten-casting’ gemaild wordt dat ze jou hebben uitgekozen als model voor hun show, dan ben je toch soort van blij en denk je waarom niet?

Vanaf nu lees ik dus van te voren punt 1 tot 5 terug, zodat ik  weet waarom ik niet meer mee wil doen aan haarshows. Daarnaast was ik ook vergeten hoe de “modellenwereld” verschilt van de “danswereld”, nu ik er een tijdje uit ben geweest. Dansers en entertainers zijn over het algemeen vaak enthousiaste, energieke en spontane mensen, die altijd wel in zijn voor een gesprek of een lolletje. Modellen zijn vaak toch een ander type mensen die liever de hele dag met een boek of mobiele telefoon geduldig wachten en doen wat hun gevraagd word. Als je dan 15 uur met modellen samen moet werken is dat dus simpel gezegd best saai. Ik mis de dansers en entertainers om me heen en besef dan weer al te goed waarom ik niet full time modellenwerk zou kunnen doen. Saai. Maar oké, gelukkig heb ik de dagen overleefd, de ene makkelijker dan de andere (vanwege het feit dat er meer dansers aanwezig waren) en heb ik weer een lesje geleerd.

Maar blij ben ik zeker niet. Na 3 jaar sparen voor mijn lange lokken, werd mijn haar er met het simpelste gemak afgeknipt en wilden ze eigenlijk mijn pony tot de helft van mijn voorhoofd afknippen. Leuk voor de show, waar je uren perfect gestyled word, maar kut voor jou als je weer thuis bent en geen idee hebt wat je met je haar aan moet. Gelukkig ben ik er nog redelijk goed van afgekomen. Om dan toch nog een positief punt te noemen: Het moment dat je op die catwalk loopt en je recht op de muur van fotografen afloopt, rustig je poses doet en weer stijlvol afloopt. Dat is toch altijd wel een heerlijk moment! 

Door: Alexe Jansen

Laatste posts