AFW 2012: Tony Cohen

FASHIONWEEK. Zien en gezien worden.

17 - 08 - 2012 | Blog, Fashion

Een tijdje terug was de Amsterdam Fashion Week en ik had een kaartje kunnen bemachtigen. Op de laatste dag van de Fashion Week ging ik met een vriendin, die aan de modeacademie studeert, kijken bij de show van Tony Cohen. Niet perse mijn favoriete ontwerper, maar ik was wel erg nieuwsgierig naar zijn nieuwe collectie voor volgend jaar. De zomer van 2012 in Nederland is amper begonnen of de kleding van zomer 2013 wordt alweer geshowd.  Zo weet je in ieder geval alvast zeker wat je wel of niet over 10 maanden moet gaan kopen, altijd handig toch?!

Allemaal leuk en aardig zo’n showtje kijken, maar een van de belangrijkste dingen is toch wel, wát moet je aan naar de plek waar alles om zien en gezien worden draait?! Dus daar ging ik met mijn knalrode broekpak, witte cowboy blouse, zwarte hoedje, ijzeren pinnen clutch en veels te hoge hakken met het openbaar vervoer naar de Fashion Week, langs het ‘normaal’ winkelend publiek. Mensen staren je aan en fluisteren af en toe zoiets als: ‘Kijk dat nou!’ ‘Love it!’ ‘Ziet er niet uit…’ ‘Respect girls!’ ‘Apart…’. De meningen vliegen om mijn oren, maar ja, je moet er iets voor over hebben.

AFW 2012 Alexe Jansen

Eenmaal aangekomen bij de Westergasfabriek weet je ook alweer waarom  dit je kledingkeuze was.  Alle modeliefhebbers zijn deze dag even bij elkaar gekomen op 1 plek en delen allemaal 1 passie: FASHION. Vrouwen in doorzichtige gewaden, jongen meiden in punkkleding, extreme kleuren, de raarste combinaties en mannen in rokken en op net zulke hoge hakken als ik. Ik kijk mijn ogen uit en  voel me meteen niet meer een vreemde eend in de bijt. 

Bij binnenkomst brak de helft van de mensen bijna hun nek omdat het te donker was, er stonden wel te mooie mannelijke modellen om je de weg te wijzen maar of zij echt weten waar ze het over hebben is natuurlijk de vraag.  Iedereen kreeg een waaier omdat het bloedheet was. Maar de show was prachtig! Er zaten toch af en toe weer jurkjes met knalkleuren tussen, maar er waren vooral veel wapperende gewaden en aarde tinten te zien. Dat beloofd wat voor volgend jaar!

De modeshow begint eigenlijk al als je aankomt en over de ‘rode loper’ naar binnen moet langs alle camera’s en fashionbloggers. Het leukste is natuurlijk als je naast de belangrijke mensen in de modewereld, ook zelf gefotografeerd wordt puur om je ‘look’. Mission Accomplished en na de show weer snel naar huis voor een chill zondagje in mijn joggingpakkie. 

Door: Alexe Jansen

Bron foto’s: RK Photography via www.fashionchick.nl & www.style-anywhere.com 

Laatste posts